MageBoost versus Lesti-FPC

Lesti-FPC is een bekende Full Page Cache voor Magento. Ook MageBoost is dat. Maar wat is nou het verschil tussen beide techieken?

Lesti-FPC stelt geen extra eisen aan een server, het werkt volledig vanuit het Magento framework. Dat klinkt in eerste instantie goed, tot je bedenkt wat het betekent: voor elke pagina die een bezoeker vraagt, moet Magento worden aangesproken. Alleen al het opstarten van het Magento Framework kan meer dan 100 milliseconden duren. Daarna moet Lesti-FPC nog de juiste pagina van disk laden en naar de bezoeker sturen. Een disk is een langzaam medium, vele malen langzamer dan het hoofdgeheugen van de server, waar MageBoost zijn FPC heeft.

MageBoost is een integratie tussen server en Magento. Daardoor wordt éérst de Full Page Cache aangesproken en in die laag wordt de beslissing gemaakt om een pagina naar de bezoeker te sturen of om een versie kopie te genereren. Pagina’s staan direct in het hoofdgeheugen van de server klaar om naar de bezoeker verzonden te worden. Hierdoor is MageBoost in staat om binnen enkele milliseconden een pagina te genereren en te serveren naar de bezoeker.

Belangrijker nog: het Magento framework hoeft alleen gestart te worden als Magento ook écht nodig is om pagina’s of delen van pagina’s te genereren. Dit scheelt aanmerkelijk in de belasting van de server.