MageBoost Ultimate: hét Magento 4-node cluster

HostingXS heeft een setup ontwikkeld die ideaal is voor grotere webshops: MageBoost Ultimate, het 4-node cluster. Dit is een cluster dat bestaat uit vier servers die samenwerken om de shop snel en schaalbaar te maken. De servers kunnen virtueel in de cloud draaien of bestaan uit dedicated hardware.

Het belangrijkste van deze setup is de scheiding tussen bezoekers en beheerstaken. Bezoekers hebben twee complete servers tot hun beschikking om daar op maximale snelheid te kunnen shoppen. Tegelijkertijd loggen beheerders in op een eigen server, waar ook de periodieke taken op draaien. De beheerders kunnen op maximale snelheid werken en tegelijkertijd bezoekers niet hinderen.

De vierde server is een centrale databaseserver. Binnen Magento is de snelheid van de database cruciaal voor de snelheid van de shop. Daarom draaien we naast de centrale databaseserver, ook nog MySQL-databases op de servers voor de bezoekers. Dit zorgt er voor dat we heel makkelijk op kunnen schakelen naar grotere hoeveelheden servers in het cluster om zo nog meer bezoekers op te kunnen vangen.

Deze setup is geschikt voor shops met of zonder de Mageboost v2 extensie.