Wat is MageBoost?

Uit diverse onderzoeken komt naar voren dat de ‘bounce rate’ en de conversie afhangen van de snelheid van websites. Het is een bekend gegeven dat Magento erg veel tijd nodig heeft om zelfs een simpele pagina in te laden. Daar brengen wij verandering in en u hoeft dan ook niet langer meer afhankelijk te zijn van het geduld van uw bezoeker. Met MageBoost krijgt de performance van uw webshop een enorme Boost en dat zal uw conversie verhogen en ‘bounce rate’ verlagen!

MageBoost is een speciale setup van server en Magento, die samen werken aan het zo snel mogelijk afleveren van pagina’s aan de bezoeker. De server is in staat om pagina’s vanuit een cache te leveren aan de bezoeker, zonder enige interactie met Magento. Dit geldt ook voor pagina’s waar een bezoeker bijvoorbeeld producten in zijn of haar winkelnmandje heeft liggen!

Investeren in de snelheid verdient zichzelf terug in een hogere conversie!

Het snel laten laden van een Magento webshop is een waar specialisme. Weinig providers beheersen deze techniek. Als echte e-commercespecialist wil HostingXS uiteraard tot de snelste en beste Magentohosters behoren. Dit heeft geresulteerd in ons product MageBoost.

Hoe werkt het?

MageBoost is een cloudserver die volledig geoptimaliseerd is voor Magento. De HostingXS cloud legt de basis voor een goede performance. Alle softwarecomponenten zijn uitgekozen op snelheid en optimaal ingeregeld voor de eisen die Magento eraan stelt. Te denken aan een snelle webserver, aparte PHP engine, caching, compressie en natuurlijk de tuning.

Het plaatje geeft schematisch de werking weer. De bezoeker vraagt een pagina aan de server. Zo’n pagina bestaat voor een groot deel uit informatie die voor iedereen exact hetzelfde is (hier in rood weergegeven). Enkele blokken (hier in groen) zijn persoonlijk voor de bezoeker.

De server gebruikt een Full Page Cache voor de generieke delen van de pagina en een cache in Redis voor de gepersonaliseerde delen. Deze delen worden samengevoegd en naar de bezoeker gestuurd.

De cache manager bepaalt of de persoonlijke delen van de pagina uit de cache gehaald kunnen worden of dat Magento ze moet genereren. Dat laatste is bijvoorbeeld nodig bij mutaties aan het winkelmandje.

We zorgen dat de Full Page Cache altijd zo goed mogelijk gevuld is, zodat deze ook zo min mogelijk pagina’s aan Magento hoeft te vragen.

Deze setup zorgt er dus werkelijk voor dat Magento vrijwel buiten spel gezet wordt voor een groot deel van het verkeer! Dit geeft de server ruimte om bezoekers die producten in hun mandje leggen en afrekenen alle capaciteit ter beschikking hebben voor een prettige en snelle ervaring.

Testen met eigen site?

Dat kan! U kunt een proef cloudserver aanvragen met MageBoost, waarmee u zelf de kracht van MageBoost ervaren. Wij hebben op deze servers een demoshop van van Magento geïnstalleerd, zodat u direct aan de slag kunt. Neemt u hiervoor contact op met HostingXS.

Bekijk ook de  MageBoost v2 Premium demo met de bekende Madison Island demo shop.

MageBoost wordt onder andere gebruikt door